Dýňové špízy

Každé podzimní jídlo musí obsahovat dýni.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na špízy:

Postup

  1. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozdělíme na jednotlivé vrstvy. Dýni rozpůlíme, vyjmeme semínka, oloupeme a nakrájíme na zhruba 1 cm silné plátky, ze kterých poté vykrájíme kovovými vykrajovátky vybrané tvary.
  2. Uzeniny nakrájíme na kolečka a poté je střídavě napichujeme s cibulí a dýní na kovové jehly. Připravené špízy vložíme do pekáčku, přidáme zbylé kousky dýně a snítku tymiánu. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme, mírně podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme při 180° C asi 30 minut.
  3. Špízy průběžně přeléváme výpekem, jakmile je dýně měkká, odstraníme alobal a dopečeme na program gril asi 5 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    346 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1449 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    14,6 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    14,6 g

    23 %

    22 %

  • Tuky

    24,8 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    8,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Masové špízky s letním bramborovým salátem

Inspirujte se receptem na letní grilovačku.

Špízy na dětskou party

Překvapte děti na oslavě těmito špízy.

Pórková polévka se špízy z játrového sýra

Jednoduchý oběd, který zvládne i začátečník.

Špíz z amura

Máte rádi ryby? Udělejte si k obědu tyto špízy.

Roládky na špízu

Roládky na špízu jsou nejlepší se šťouchanými bramborami.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.