Dýňové špízy
Každé podzimní jídlo musí obsahovat dýni.
Postup
- Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozdělíme na jednotlivé vrstvy. Dýni rozpůlíme, vyjmeme semínka, oloupeme a nakrájíme na zhruba 1 cm silné plátky, ze kterých poté vykrájíme kovovými vykrajovátky vybrané tvary.
- Uzeniny nakrájíme na kolečka a poté je střídavě napichujeme s cibulí a dýní na kovové jehly. Připravené špízy vložíme do pekáčku, přidáme zbylé kousky dýně a snítku tymiánu. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme, mírně podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme při 180° C asi 30 minut.
- Špízy průběžně přeléváme výpekem, jakmile je dýně měkká, odstraníme alobal a dopečeme na program gril asi 5 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
346 KCal
16 %
14 %
-
Energie
1449 KJ
16 %
14 %
-
Sacharidy
14,6 g
17 %
15 %
-
Vláknina
4,2 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
14,6 g
23 %
22 %
-
Tuky
24,8 g
38 %
35 %
-
nasycené
8,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA