Bramborové šišky s kysaným zelím a krůtím masem
Dejte tradičnímu pokrmu nový nádech.
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme vejce, sůl a mouku a vypracujeme tužší těsto (pokud je příliš lepivé, přisypeme více mouky).
- Z těsta vyválíme tenký váleček, který rozkrájíme na šišky. Vaříme je v osolené vodě asi 5-7 minut. Vyjmeme je a necháme okapat.
- Krůtí maso nakrájíme na nudličky, které opečeme dohněda v pánvi na rozehřátím oleji. Vmícháme cibuli nasekanou na proužky, sůl, pepř a společně krátce restujeme. Přidáme kysané zelí a opékáme ještě asi 3 minuty. Nakonec vmícháme šišky a prohřejeme. Můžeme dochutit např. chilli papričkou a pažitkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
288 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1206 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
35,4 g
40 %
35 %
-
Vláknina
3,3 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
18,5 g
29 %
27 %
-
Tuky
7,4 g
11 %
11 %
-
nasycené
0,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA