Ingredience
Postup
- Příprava masa: Hovězí nakrájíme na kostky cca 3×3 cm. Osolíme a opepříme.
- Opečení: V hlubokém hrnci rozehřejeme olej a maso ze všech stran opečeme dozlatova. Poté ho vyjmeme a dáme stranou.
- Základ: Do hrnce přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a krátce ho orestujeme.
- Zelenina: Přidáme nakrájenou mrkev, celer a brambory. Promícháme.
- Vaření: Vrátíme maso do hrnce, zalijeme ho vývarem tak, aby bylo téměř ponořené. Přidáme tymián, bobkové listy a případně worcesterskou omáčku.
- Dušení: Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a budeme dusit na mírném ohni pod pokličkou 1,5–2 hodiny, dokud maso nebude měkké a omáčka hustá. Občas promícháme a podle potřeby dolijeme vývar.
- Dochucení: Na závěr dochutíme solí a pepřem. Vyjmeme větvičky tymiánu a bobkové listy.

















