Batátový quiche s kadeřávkem a modrým sýrem podle Colors Of Low Carb
Slaný koláč s batátovým základem a smetanovou náplní, který vás ohromí.
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 °C. Batáty nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, rozložíme je na plech s pečícím papírem, potřeme ghí a lehce posolíme. Pečeme je asi 10 min (až začnou zlátnout a budou tvárné).
- Mezi tím nakrájíme cibuli na kolečka, orestujeme ji na ghí dozlatova, přidáme kadeřávek a restujeme ještě další minutu.
- V míse smícháme vejce, smetanu i zakysanou smetanu, ochutíme solí a pepřem (bereme v úvahu slanost sýrů), přidáme parmazán a rozdrobený modrý sýr.
- Formu vyložíme papírem. Pečené plátky batátu pokládáme lehce přes sebe nejdříve kolem dokola s přesahem na dno a následně jimi vyložíme i dno formy. Spoje zatlačíme prstem.
- Na batátový korpus naneseme část vaječné směsi, rozprostřeme cibuli s kadeřávkem a zalijeme zbytkem směsi. Pečeme na 180 °C dozlatova.
- Quiche necháme vychladnout – chutná tak nejlépe.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
175 KCal
8 %
7 %
-
Energie
732 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
17,4 g
20 %
17 %
-
Vláknina
2,6 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
8,0 g
13 %
12 %
-
Tuky
7,5 g
12 %
11 %
-
nasycené
3,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Archiv Kateřiny Šváchové