Batátový quiche s kadeřávkem a modrým sýrem podle Colors Of Low Carb

Slaný koláč s batátovým základem a smetanovou náplní, který vás ohromí.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

12 PORCE +

Forma o průměru 21 cm:

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Batáty nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, rozložíme je na plech s pečícím papírem, potřeme ghí a lehce posolíme. Pečeme je asi 10 min (až začnou zlátnout a budou tvárné).
  2. Mezi tím nakrájíme cibuli na kolečka, orestujeme ji na ghí dozlatova, přidáme kadeřávek a restujeme ještě další minutu.
  3. V míse smícháme vejce, smetanu i zakysanou smetanu, ochutíme solí a pepřem (bereme v úvahu slanost sýrů), přidáme parmazán a rozdrobený modrý sýr.
  4. Formu vyložíme papírem. Pečené plátky batátu pokládáme lehce přes sebe nejdříve kolem dokola s přesahem na dno a následně jimi vyložíme i dno formy. Spoje zatlačíme prstem.
  5. Na batátový korpus naneseme část vaječné směsi, rozprostřeme cibuli s kadeřávkem a zalijeme zbytkem směsi. Pečeme na 180 °C dozlatova.
  6. Quiche necháme vychladnout – chutná tak nejlépe.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    175 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    732 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    17,4 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    8,0 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pomazánka z kořenové zeleniny podle @lina_kucharka_

Vyzkoušejte recept na tuto jemnou pomazánku. S čerstvým pečivem se vám budou dělat boule za ušima.

Paštika z kořenové zeleniny podle @tady_svacinar

Zeleninová paštika se skvěle hodí na pečivo, výborně ladí s brusinkami a ořechy a je perfektní jako...

Dýňový koláč s bryndzou a slaninou podle Recepty od starkej

Recept na tento slaný koláč si musíte určitě uložit.

Kořeněná dýňová panna cotta s karamelem a dýňovými semínky podle @michalovo.jidlo

Sladká pochoutka na slaný způsob, chuťově velmi návyková.

Dýňový pletenec se slaninou a fetou podle Vaříme s Míšou

Sladká dýně, křupavá slanina, sůl a krémovost fety – kombinace, která vás naladí na podzimní...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.