Barbecue vepřová žebra
Barbecue žebra jsou nejlepší s čerstvým nebo rozpečeným pečivem.
Postup
- Mletou papriku, cukr, kmín, pepř a sůl smícháme. Žebra potřeme hořčicí a omáčkou. Pak do něj vetřeme směs koření.
- Zabalíme je do alobalu a položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme z obou stran asi 10 minut. Pak při nižší teplotě pozvolna dopékáme doměkka asi 120 minut.
- V průběhu grilování maso otáčíme a potíráme marinádou. Můžeme podávat např. s pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
598 KCal
27 %
25 %
-
Energie
2501 KJ
27 %
25 %
-
Sacharidy
24,0 g
27 %
24 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
49,1 g
78 %
72 %
-
Tuky
31,7 g
49 %
45 %
-
nasycené
6,1 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA