Bábovka s makovým srdcem

2 hodnocení

Bábovka je moučníkovou klasikou. Ale tahle s makovým středem je prostě ještě o level výš. Upečte si ji ke kafi nebo až budete vyhlížet milou nedělní návštěvu.

Obtížnost

Lehké

Vaření 70 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Postup

  1. Do hrnce nasypeme mák. Přidáme mléko, med, rum a muškátový oříšek. Směs důkladně promícháme a přivedeme k varu. Krátce povaříme a odstavíme.
  2. Vejce s oběma druhy cukru vyšleháme do pěny. Vmícháme pomazánkové máslo a nakonec zapracujeme prosátou mouku s kypřicím práškem.
  3. Polovinu připraveného těsta vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy. Do středu těsta navrstvíme vychladlou makovou náplň a zalijeme zbylým těstem.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 45 až 50 minut. Bábovku necháme zchladnout krátce ve formě a poté vyklopíme. Před podáváním lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    247 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1033 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    30,4 g

    35 %

    30 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    10,5 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    4,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.