Bábovka s makovým srdcem
Bábovka je moučníkovou klasikou. Ale tahle s makovým středem je prostě ještě o level výš. Upečte si ji ke kafi nebo až budete vyhlížet milou nedělní návštěvu.
Vaření 70 min
bez chladnutí
Postup
- Do hrnce nasypeme mák. Přidáme mléko, med, rum a muškátový oříšek. Směs důkladně promícháme a přivedeme k varu. Krátce povaříme a odstavíme.
- Vejce s oběma druhy cukru vyšleháme do pěny. Vmícháme pomazánkové máslo a nakonec zapracujeme prosátou mouku s kypřicím práškem.
- Polovinu připraveného těsta vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy. Do středu těsta navrstvíme vychladlou makovou náplň a zalijeme zbylým těstem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 45 až 50 minut. Bábovku necháme zchladnout krátce ve formě a poté vyklopíme. Před podáváním lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
247 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1033 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
30,4 g
35 %
30 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
6,3 g
10 %
9 %
-
Tuky
10,5 g
16 %
15 %
-
nasycené
4,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Měkké perníčky
Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.