Zapečené zelí s uzeninou
Ideální volba pro rodinný oběd či večeři, která zahřeje i potěší vaše chuťové buňky.
Postup
- Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zelí necháme okapat, popřípadě je překrájíme. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrole rozpálíme polovinu sádla a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme zelí a špekáčky, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme paprikou a kmínem. Vše krátce osmahneme.
- Pekáček vymažeme zbylým sádlem a rozdělíme do něj zelnou směs. Zapékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
- Na halušky přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody. Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno do mísy. Část vody slijeme, přidáme hrubou i hladkou mouku a osolíme. Směs důkladně promícháme a těsto necháme 5 minut odpočinout. Pak je protlačíme přes síto na halušky přímo do vroucí osolené vody. Když asi po 8 minutách halušky vyplavou, vybereme je sítkem a necháme okapat. Promícháme je se zelím, rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1006 KCal
46 %
42 %
-
Energie
4209 KJ
46 %
42 %
-
Sacharidy
116,6 g
133 %
117 %
-
Vláknina
10,5 g
35 %
35 %
-
Bílkoviny
29,2 g
46 %
43 %
-
Tuky
45,2 g
70 %
65 %
-
nasycené
15,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA