Zapečené zelí s uzeninou

Ideální volba pro rodinný oběd či večeři, která zahřeje i potěší vaše chuťové buňky.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Noky (halušky):

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zelí necháme okapat, popřípadě je překrájíme. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrole rozpálíme polovinu sádla a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme zelí a špekáčky, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme paprikou a kmínem. Vše krátce osmahneme.
  2. Pekáček vymažeme zbylým sádlem a rozdělíme do něj zelnou směs. Zapékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
  3. Na halušky přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody. Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno do mísy. Část vody slijeme, přidáme hrubou i hladkou mouku a osolíme. Směs důkladně promícháme a těsto necháme 5 minut odpočinout. Pak je protlačíme přes síto na halušky přímo do vroucí osolené vody. Když asi po 8 minutách halušky vyplavou, vybereme je sítkem a necháme okapat. Promícháme je se zelím, rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1006 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4209 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    116,6 g

    133 %

    117 %

  • Vláknina

    10,5 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    29,2 g

    46 %

    43 %

  • Tuky

    45,2 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    15,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.