Tvarohovo-makový koláč

nehodnoceno

Inspirujte se naším receptem na výborný koláč.

Obtížnost

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

15 PORCE +

Těsto:

Tvarohová náplň:

Postup

  1. Vyšší plech o rozměru cca 25x35 cm vyložíme pečicím papírem. Žloutky utřeme s březovým cukrem do pěny a poté zašleháme olej.
  2. V jiné míse promícháme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a mákem. Sypkou směs střídavě s mlékem zapracujeme do vyšlehané pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a jemně ho stěrkou zapracujeme do těsta.
  3. Na tvarohovou náplň v míse smícháme tvaroh s vejci, pudinkovým práškem a mlékem. Pokud by byla náplň příliš hustá, můžeme ji ještě naředit mlékem.
  4. Připravené makové těsto nalijeme do připraveného plechu, naneseme na něj tvarohovou náplň a lžící vytvoříme mramorový vzor. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C cca 40-50 minut. Po upečení necháme vychladnout a poté krájíme na kostky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    264 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1103 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    17,2 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    14,9 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Makové hvězdičky

Toto vánoční cukroví bude vypadat na talíři božsky.

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.