Třený mazanec s tvarohem
Tvarohový mazanec není sice tak zcela babičkovskou klasikou, ale je dokonale vláčný a chutný.
Postup
- Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, nastrouhanou kůru z citronu, vymačkanou šťávu z poloviny citronu, vanilkový cukr, tvaroh a vše společně ještě krátce třeme.
- Nakonec přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem, nasekané mandle, rozinky a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
- Z těsta vytvoříme bochánek a na povrchu nařízneme do kříže. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 20 minut, pak teplotu zvýšíme na 180 °C a dopékáme dalších 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
253 KCal
11 %
11 %
-
Energie
1057 KJ
11 %
11 %
-
Sacharidy
30,2 g
34 %
30 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
7,4 g
12 %
11 %
-
Tuky
11,0 g
17 %
16 %
-
nasycené
4,9 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA