Tiramisu s jahodami a malinami podle Jany Vašákové
Zkuste oblíbený dezert bez kávy. Jahodové tiramisu se hodí i jako nepečený dort. Recept je snadný, rychlý a chuťově tak akorát sladký.
Postup
- Začneme tím, že do mísy od robota dáme ricottu s vanilkovými cukry a kůrou z limetky. Pomocí balonové metly vyšleháme při střední rychlosti. Jakmile se vše spojí, začneme postupně přilévat smetanu, šleháme do hustšího krému. Rozdrobíme lyofilizované maliny, přisypeme ke krému a lehce zapracujeme.
- Vezmeme svou oblíbenou formu (takovou, do které se dobře skládají podlouhlé piškoty – my měli „chlebíčkovou“). Na dno – pocukrovanou stranou – vyskládáme piškoty. Potřeme je částí krému, rozložíme na plátky nakrájené jahody a navrch dáme opět piškoty. Opakujeme dle formy a zakončíme krémem. Necháme ideálně přes noc ztuhnout, minimálně však 6 hodin.
- Ztuhlé tiramisu posypeme lyofilizovanými malinami, přidáme čerstvé jahody, můžeme i maliny a lístky máty. Nakrájíme a podáváme, ideálně vychlazené.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
288 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1203 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
19,3 g
22 %
19 %
-
Vláknina
2,1 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
4,7 g
7 %
7 %
-
Tuky
21,1 g
32 %
30 %
-
nasycené
12,5 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Archiv Jany Vašákové
Podobné recepty
Měkké perníčky
Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.