Tapas chlebíčky
Španělské tapas je ideálním občerstvením na nejrůznější oslavy.
Postup
- Připravíme pomazánky, na tvarohovou smícháme všechny ingredience a ochutíme solí s pepřem. Na avokádovou zbavíme avokádo slupky a pecky, dužinu rozmačkáme vidličkou a smícháme s citronovou šťávou a olejem, dochutíme opět solí s pepřem.
- Bagetu nakrájíme na plátky, které střídavě namažeme pomazánkami a dle chuti připravíme různé kombinace obložení. Například sušená šunka, kyselá okurka a nakrájené vařené vejce. Nebo krevety, zázvor a kousek limetky. Avokádovou pomazánku dozdobíme malinou.
- Na tvarohovou pomazánku dáme semínka granátového jablíčka a jarní cibulku na nudličky. Další možná kombinace je sušené rajče, kapary a plátek okurky, fík nakrájený na plátky a klíčky nebo suchý salám s olivkou a lístkem bazalky. Připravené chlebíčky ihned podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
354 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1479 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
28,7 g
33 %
29 %
-
Vláknina
5,5 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
19,7 g
31 %
29 %
-
Tuky
17,1 g
26 %
24 %
-
nasycené
4,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA