Šunka v pumprniklu
Na oslavě se po takovémto předkrmu jen zapráší.
Vaření 80 min
bez kynutí a chladnutí
Postup
- Z droždí, trochy vlažné vody a lžíce medu necháme vzejít kvásek. V míse smícháme oba druhy mouky, melasu, kakao, sůl, olivový olej, zbylou vodu a vykynutý kvásek. Těsto dobře propracujeme, pokud bude příliš řídké, přidáme mouku. Necháme kynout na teplém místě asi hodinu.
- Pak těsto rozválíme na plát silný asi 2 cm a zabalíme do něj vařenou šunku. Plněný chléb posypeme kmínem a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme ho ještě 20 minut kynout.
- Vložíme ho do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Deset minu před koncem pečení potřeme chléb trochou vody smíchanou se solí a posypeme ho dýňovými semínky. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Podáváme např. s nakládanými okurkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
475 KCal
22 %
20 %
-
Energie
1988 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
68,8 g
78 %
69 %
-
Vláknina
10,2 g
34 %
34 %
-
Bílkoviny
27,1 g
43 %
40 %
-
Tuky
7,8 g
12 %
11 %
-
nasycené
1,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA