Smažené plněné telecí řízečky
Tento pokrm je vhodný pro slavnostní příležitosti i víkendový oběd v tradičním duchu.
Postup
- Žampiony očistíme, nakrájíme na menší kousky a orestujeme na lžíci oleje. Máslo rozehřejeme, zasypeme 70 g mouky a za stálého míchání ji osmahneme. Přilijeme 30 ml studeného mléka, důkladně rozmícháme a provaříme asi 10 minut.
- Pak přidáme parmezán, najemno nakrájenou sušenou šunku a orestované žampiony. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme. Odstavíme z ohně a necháme zchladnout.
- Telecí pečeni nakrájíme na plátky a po obou stranách jemně naklepeme. Strany nenařezáváme ani neodstraňujeme blány na obvodu plátků. Maso osolíme, opepříme a na rozpálením oleji z obou stran opečeme. Maso se zkroutí a tím nám vytvoří mističky.
- Mističky naplníme připravenou směsí a pak obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
2616 KCal
119 %
109 %
-
Energie
10947 KJ
119 %
109 %
-
Sacharidy
372,6 g
423 %
373 %
-
Vláknina
16,8 g
56 %
56 %
-
Bílkoviny
108,6 g
172 %
160 %
-
Tuky
73,3 g
113 %
105 %
-
nasycené
19,6 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA