Smažené plněné telecí řízečky

Tento pokrm je vhodný pro slavnostní příležitosti i víkendový oběd v tradičním duchu.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Žampiony očistíme, nakrájíme na menší kousky a orestujeme na lžíci oleje. Máslo rozehřejeme, zasypeme 70 g mouky a za stálého míchání ji osmahneme. Přilijeme 30 ml studeného mléka, důkladně rozmícháme a provaříme asi 10 minut.
  2. Pak přidáme parmezán, najemno nakrájenou sušenou šunku a orestované žampiony. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme. Odstavíme z ohně a necháme zchladnout.
  3. Telecí pečeni nakrájíme na plátky a po obou stranách jemně naklepeme. Strany nenařezáváme ani neodstraňujeme blány na obvodu plátků. Maso osolíme, opepříme a na rozpálením oleji z obou stran opečeme. Maso se zkroutí a tím nám vytvoří mističky.
  4. Mističky naplníme připravenou směsí a pak obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2616 KCal

    119 %

    109 %

  • Energie

    10947 KJ

    119 %

    109 %

  • Sacharidy

    372,6 g

    423 %

    373 %

  • Vláknina

    16,8 g

    56 %

    56 %

  • Bílkoviny

    108,6 g

    172 %

    160 %

  • Tuky

    73,3 g

    113 %

    105 %

  • nasycené

    19,6 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.