Skotské máslové sušenky

Tradiční skotské sušenky si oblíbíte.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

bez odležení

Ingredience

30 PORCE +

Postup

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a solí do pěny. Pak vmícháme prosátou směs hladké a polohrubé mouky. Vypracujeme vláčné těsto, které uložíme na dvě hodiny do chladničky.
  2. Těsto rozválíme na plát silný 6 mm o velikosti 24x25 cm. Rozkrájíme ho hladkým rádýlkem na obdélníčky 8x2,5 cm. Rozložíme je na plechy vyložené pečicím papírem a povrch lehce propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 20 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    117 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    492 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    12,4 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,4 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    6,8 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Makové hvězdičky

Toto vánoční cukroví bude vypadat na talíři božsky.

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.