Skořicové tyčinky a horký hruškový nápoj
Po dlouhé zimní procházce si dopřejte něco teplého.
Vaření 40 min
bez doby odležení
Postup
- Tyčinky: Do mísy prosijeme mouku s cukrem. Přidáme změklý tuk, žloutky i citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na poloviny a do jedné zapracujeme kakao se skořicí. Oba druhy těsta zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu aspoň 30 minut odpočinout.
- Každé těsto (zvlášť) rozválíme na plát silný asi 2 mm. Pláty položíme na sebe, stočíme a nakrájíme na špalíčky, které pak rozválíme na tyčinky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 170 °C je pečeme asi 10 minut dozlatova.
- Nápoj: V rendlíku přivedeme k varu 100 ml vody, přidáme hřebíčky, kousek omyté citronové kůry a zvolna vše vaříme asi 3 minuty. Přilijeme mošt a nápoj opět přivedeme k varu. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince, podélně nakrájíme na tenké dílky a přidáme do kastrůlku. Jakmile se nápoj začne znovu vařit, odstavíme ho a necháme 10 minut stát. Podle chuti přidáme citronovou šťávu a nápoj rozdělíme do hrnků. Podáváme ho s připravenými tyčinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
2587 KCal
118 %
108 %
-
Energie
10822 KJ
118 %
108 %
-
Sacharidy
335,0 g
381 %
335 %
-
Vláknina
46,9 g
156 %
156 %
-
Bílkoviny
34,6 g
55 %
51 %
-
Tuky
112,5 g
173 %
161 %
-
nasycené
49,9 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA