Rostbíf s hráškem
Šťavnatý rostbíf, který se rozplývá na jazyku.
Postup
- Z roštěnce odstraníme šlachy, blány a tuk. Pokud blánu nesundáme, musíme ji alespoň nařezat na čtverečky, aby se maso při pečení nezkroutilo. Maso zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet v lednici po dobu 4 dnů.
- Odleželé maso zprudka opečeme na oleji ze všech stran. Poté ho osolíme, opepříme, potřeme lžící worcesterové omáčky a necháme odpočívat minimálně 2 hodiny – ideálně do druhého dne.
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Do trouby vložíme pekáček s rostbífem. Po 10 minutách maso otočíme a pečeme dalších 10 minut. Poté teplotu snížíme na 140 °C a pečeme ještě přibližně 30 minut. Doba pečení závisí na velikosti a kvalitě masa. Správnou propečenost poznáme tak, že do středu masa zapíchneme špejli – pokud vytéká růžová šťáva (ne krev), maso je hotové.
- Vypečenou šťávu s tukem přelijeme do kastrůlku. Přidáme kousek másla, necháme krátce vydusit na tuk, zaprášíme moukou a lehce opražíme. Poté zalijeme vývarem, dobře rozmícháme, přidáme trochu worcesterové omáčky a krátce povaříme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
612 KCal
28 %
25 %
-
Energie
2560 KJ
28 %
25 %
-
Sacharidy
7,0 g
8 %
7 %
-
Vláknina
0,1 g
0 %
0 %
-
Bílkoviny
55,5 g
88 %
82 %
-
Tuky
40,1 g
62 %
57 %
-
nasycené
12,5 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA