Rostbíf s hráškem

nehodnoceno

Šťavnatý rostbíf, který se rozplývá na jazyku.

Obtížnost

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Z roštěnce odstraníme šlachy, blány a tuk. Pokud blánu nesundáme, musíme ji alespoň nařezat na čtverečky, aby se maso při pečení nezkroutilo. Maso zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet v lednici po dobu 4 dnů.
  2. Odleželé maso zprudka opečeme na oleji ze všech stran. Poté ho osolíme, opepříme, potřeme lžící worcesterové omáčky a necháme odpočívat minimálně 2 hodiny – ideálně do druhého dne.
  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do trouby vložíme pekáček s rostbífem. Po 10 minutách maso otočíme a pečeme dalších 10 minut. Poté teplotu snížíme na 140 °C a pečeme ještě přibližně 30 minut. Doba pečení závisí na velikosti a kvalitě masa. Správnou propečenost poznáme tak, že do středu masa zapíchneme špejli – pokud vytéká růžová šťáva (ne krev), maso je hotové.
  4. Vypečenou šťávu s tukem přelijeme do kastrůlku. Přidáme kousek másla, necháme krátce vydusit na tuk, zaprášíme moukou a lehce opražíme. Poté zalijeme vývarem, dobře rozmícháme, přidáme trochu worcesterové omáčky a krátce povaříme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    612 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2560 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    7,0 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    55,5 g

    88 %

    82 %

  • Tuky

    40,1 g

    62 %

    57 %

  • nasycené

    12,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.