Rebarborový crumble
Tento dezert je jednoduchý na přípravu, ale působí luxusně a elegantně.
Postup
- Rebarboru očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno naskládáme rebarboru, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a nastrouhaným zázvorem.
- Mouku zpracujeme s máslem, cukrem a mandlemi, nasypeme na povrch rebarbory a pečeme při 180 °C asi 45 minut.
- Po upečení necháme mírně vychladnout, podáváme s vanilkovou zmrzlinou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1096 KCal
50 %
46 %
-
Energie
4584 KJ
50 %
46 %
-
Sacharidy
119,3 g
136 %
119 %
-
Vláknina
10,6 g
35 %
35 %
-
Bílkoviny
18,2 g
29 %
27 %
-
Tuky
58,0 g
89 %
83 %
-
nasycené
28,7 g
-
trans-mastné
1,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Měkké perníčky
Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.