Pikantní jehněčí maso

Inspirujte se jarním receptem na jehněčí maso.

Obtížnost

Náročné

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Jehněčí kýtu důkladně očistíme, omyjeme a mírně osolíme. Sardelovou pastu smícháme s utřeným česnekem, grilovacím kořením a lístečky čerstvého tymiánu. Připravenou směsí potřeme celou jehněčí kýtu. V pekáčku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme.
  2. Kýtu podlijeme vodou a pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 °C asi 70 minut. Upečené maso vyndáme a z výpeku v pekáčku necháme na vařiči odpařit tekutinu. Do zbylého tuku přidáme máslo, hladkou mouku a vše osmahneme. Rozředíme vodou a šťávu necháme provářet 10 minut.
  3. Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky. Omyjeme je a vložíme do připravené šťávy. Provaříme ještě asi 6 minut, aby brokolice zůstala na skus pevná. Nakonec šťávu ochutíme solí, muškátovým květem a zjemníme smetanou. K jehněčí pečeni s brokolicí jsou vhodnou přílohou brambory.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    525 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2197 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    5,3 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    57,5 g

    91 %

    85 %

  • Tuky

    29,1 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    11,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.