Pikantní jehněčí maso
Inspirujte se jarním receptem na jehněčí maso.
Postup
- Jehněčí kýtu důkladně očistíme, omyjeme a mírně osolíme. Sardelovou pastu smícháme s utřeným česnekem, grilovacím kořením a lístečky čerstvého tymiánu. Připravenou směsí potřeme celou jehněčí kýtu. V pekáčku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme.
- Kýtu podlijeme vodou a pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 °C asi 70 minut. Upečené maso vyndáme a z výpeku v pekáčku necháme na vařiči odpařit tekutinu. Do zbylého tuku přidáme máslo, hladkou mouku a vše osmahneme. Rozředíme vodou a šťávu necháme provářet 10 minut.
- Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky. Omyjeme je a vložíme do připravené šťávy. Provaříme ještě asi 6 minut, aby brokolice zůstala na skus pevná. Nakonec šťávu ochutíme solí, muškátovým květem a zjemníme smetanou. K jehněčí pečeni s brokolicí jsou vhodnou přílohou brambory.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
525 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2197 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
5,3 g
6 %
5 %
-
Vláknina
5,4 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
57,5 g
91 %
85 %
-
Tuky
29,1 g
45 %
42 %
-
nasycené
11,0 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA