Pečená frittata se slaninou a cibulkou

Frittata je tradiční italské jídlo, které se podobá omeletě.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Brambory uvaříme v hrnci v osolené vodě do poloměka, slijeme, necháme zchladnout, poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
  2. Na rozehřátém oleji opékáme pár minut nakrájenou cibuli dozlatova, pak přidáme na třetiny nakrájenou slaninu a z obou stran ji opečeme. Přidáme jarní cibulku a krátce orestujeme.
  3. Mezitím v misce prošleháme vejce a lehce je osolíme a opepříme. Poté ke slanině přidáme brambory a petrželku. Přilijeme vejce a po 2 minutách rovnoměrně posypeme nastrouhaným sýrem. Pak pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 15 minut dozlatova. Hotovou frittatu podáváme například se zeleninovým salátem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    320 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1340 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    8,2 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    20,2 g

    32 %

    30 %

  • Tuky

    22,6 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    7,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.