Pečená frittata se slaninou a cibulkou
Frittata je tradiční italské jídlo, které se podobá omeletě.
Vaření 30 min
bez chladnutí
Postup
- Brambory uvaříme v hrnci v osolené vodě do poloměka, slijeme, necháme zchladnout, poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
- Na rozehřátém oleji opékáme pár minut nakrájenou cibuli dozlatova, pak přidáme na třetiny nakrájenou slaninu a z obou stran ji opečeme. Přidáme jarní cibulku a krátce orestujeme.
- Mezitím v misce prošleháme vejce a lehce je osolíme a opepříme. Poté ke slanině přidáme brambory a petrželku. Přilijeme vejce a po 2 minutách rovnoměrně posypeme nastrouhaným sýrem. Pak pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 15 minut dozlatova. Hotovou frittatu podáváme například se zeleninovým salátem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
320 KCal
15 %
13 %
-
Energie
1340 KJ
15 %
13 %
-
Sacharidy
8,2 g
9 %
8 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
20,2 g
32 %
30 %
-
Tuky
22,6 g
35 %
32 %
-
nasycené
7,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Zapečené palačinky
Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.