Pečená dýně s čočkou

1 hodnocení

Zdravý oběd plný vlákniny i bílkovin.

Obtížnost

Střední

Vaření 55 min

bez namáčení čočky

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Čočku namočíme do studené vody a necháme bobtnat alespoň 60 minut. Pak ji slijeme. V hrnci ji přelijeme čistou vodou a uvaříme do poloměkka. Po uvaření ji scedíme.
  2. Dýni zbavíme semen, nakrájíme ji na měsíčky a z nich okrájíme nožem slupku. Očištěné kusy nakrájíme na menší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno.
  3. Troubu předehřejeme na 220 °C. Na velké pánvi rozpustíme tuk a chvilku na něm opékáme cibuli s dýní. Pak přidáme kari pastu a opět krátce orestujeme. Podlijeme vodou, promícháme a přendáme na hluboký plech. Zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a pečeme 10 minut při 220 °C.
  4. Po deseti minutách pečení sundáme alobal. Přidáme čočku a smetanu. Promícháme a vrátíme do trouby. Pečeme 10-15 minut, do zhoustnutí. Při servírování posypeme nasucho orestovanými mandlovými lupínky a lístky koriandru nebo jiných bylinek.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    385 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1611 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    38,1 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    12,7 g

    42 %

    42 %

  • Bílkoviny

    16,5 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.