Pečená dýně s čočkou
Zdravý oběd plný vlákniny i bílkovin.
Vaření 55 min
bez namáčení čočky
Postup
- Čočku namočíme do studené vody a necháme bobtnat alespoň 60 minut. Pak ji slijeme. V hrnci ji přelijeme čistou vodou a uvaříme do poloměkka. Po uvaření ji scedíme.
- Dýni zbavíme semen, nakrájíme ji na měsíčky a z nich okrájíme nožem slupku. Očištěné kusy nakrájíme na menší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno.
- Troubu předehřejeme na 220 °C. Na velké pánvi rozpustíme tuk a chvilku na něm opékáme cibuli s dýní. Pak přidáme kari pastu a opět krátce orestujeme. Podlijeme vodou, promícháme a přendáme na hluboký plech. Zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a pečeme 10 minut při 220 °C.
- Po deseti minutách pečení sundáme alobal. Přidáme čočku a smetanu. Promícháme a vrátíme do trouby. Pečeme 10-15 minut, do zhoustnutí. Při servírování posypeme nasucho orestovanými mandlovými lupínky a lístky koriandru nebo jiných bylinek.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
385 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1611 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
38,1 g
43 %
38 %
-
Vláknina
12,7 g
42 %
42 %
-
Bílkoviny
16,5 g
26 %
24 %
-
Tuky
15,6 g
24 %
22 %
-
nasycené
7,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA