Ochucené máslo

Nemáte rádi obyčejné máslo? Ochuťte ho oblíbenými bylinkami.

Obtížnost

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Změklé máslo dáme do misky a utřeme nebo vyšleháme metlou. Přidáme najemno nasekanou petrželku, citronovou šťávu, cayenský i černý pepř a sůl. Vše důkladně promícháme.
  2. Na alobal natřeme vrstvu vysokou asi 0,5 cm a dáme ztuhnout do lednice. Pak vykrajovátkem vypíchneme tvary podle vlastní fantazie.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    153 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    639 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    0,5 g

    1 %

    0 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    0,2 g

    0 %

    0 %

  • Tuky

    16,6 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    10,1 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.