Obrácený koláč s rajčaty a cibulí
Nemusíte sladké? Upečte si koláč ze slaných surovin.
Postup
- Rajčata omyjeme, osušíme a příčně rozkrojíme. Řeznou plochou nahoru je rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je potřeme olivovým olejem, osolíme je, opepříme a poprášíme cukrem a vložíme do trouby. Při 160 °C je necháme péct asi 30 minut.
- V kastrolu rozehřejeme asi 2 lžíce oleje. Cibule oloupeme, pokrájíme nadrobno a vsypeme do kastrolu. Lehce je osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Těsně před koncem vmícháme cukr. Cibule tak zkaramelizuje.
- Koláčovou formu vytřeme olejem, vysypeme cukrem a naplníme pečenými a sušenými rajčaty. Navrch nasypeme piniové oříšky s tymiánem a rozprostřeme cibuli.
- Listové těsto rozválíme na plát asi 1 cm silný a překryjeme jím zeleninu ve formě. Přečnívající okraje odřízneme. Koláč několikrát propícháme vidličkou a vložíme do trouby. Při 180 °C ho pečeme asi 30 minut. Hotový ho necháme chvíli zchladnout ve formě. Poté ho vyklopíme a posypeme parmazánem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
856 KCal
39 %
36 %
-
Energie
3581 KJ
39 %
36 %
-
Sacharidy
87,5 g
99 %
88 %
-
Vláknina
12,9 g
43 %
43 %
-
Bílkoviny
20,0 g
32 %
29 %
-
Tuky
47,5 g
73 %
68 %
-
nasycené
11,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA