Novoroční vepřová pečeně a brambory hasselback
Oslavte nový rok s vepřovou pečení a švédskými brambory Hasselback.
Postup
- Pepř smícháme s nasekaným česnekem, rozmarýnem a olejem. Do směsi vložíme osolené, svázané maso, důkladně ho ve směsi obalíme a necháme při pokojové teplotě asi 30 minut marinovat.
- Cibuli rozložíme na dno pekáče, přidáme maso, bobkový list, podlijeme 100 ml vína a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Podlijeme zbylým vínem a dopečeme odkryté doměkka.
- Brambory omyjeme a osušíme, jednu po druhé položíme mezi 2 vařečky a nožem nařežeme na cca 1 mm silné plátky, které díky vařečkám nedokrojíme.
- Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme česnek, sůl, pepř a stáhneme z ohně. Polovinou másla potřeme brambory přímo v zapékací misce. Do zbytku másla přidáme šťávu a nastrouhanou kůru z 1 citronu, ponecháme stranou k podávání. Brambory pečeme při 180 °C asi 40 minut. Poté je potřeme zbylým ochuceným máslem, posypeme nasekanou cibulkou a ihned podáváme s připravenou pečínkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
638 KCal
29 %
27 %
-
Energie
2667 KJ
29 %
27 %
-
Sacharidy
30,3 g
34 %
30 %
-
Vláknina
3,7 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
38,0 g
60 %
56 %
-
Tuky
37,0 g
57 %
53 %
-
nasycené
11,6 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA