Marinované vepřové s nudlemi a zeleninou
Máte rádi asijskou kuchyni? Uvařte si tento recept.
Postup
- Maso nakrájíme na kostky 2x2cm, vložíme ho do mísy a zalijeme oběma omáčkami a lžící oleje. Necháme odležet.
- Mezitím uvaříme nudle dle návodu doměkka. Ke konci varu k nim přihodíme hráškové lusky. Pak vše scedíme a necháme okapat.
- Cibuli očistíme a pokrájíme na nudličky, papriku překrájíme na větší kousky a cuketu pomocí škrabky rozkrájíme na dlouhé tenké nudličky.
- Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a opečeme na něm zprudka kousky masa. Když zhnědne, vyjmeme ho a do pánve dáme cibuli, papriku a cuketu a chvíli restujeme.
- Poté vrátíme do pánve maso i s marinádou, přidáme chilli papričku, nasekané bylinky, zakápneme limetkovou šťávou a vmícháme nudle s hráškem. Ihned podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
542 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2269 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
67,9 g
77 %
68 %
-
Vláknina
6,1 g
20 %
20 %
-
Bílkoviny
33,9 g
54 %
50 %
-
Tuky
13,8 g
21 %
20 %
-
nasycené
1,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA