Kynuté uzlíky s bylinkami

Naučte se s pomocí našeho receptu upéct domácí pečivo.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

bez kynutí

Ingredience

24 PORCE +

Těsto:

Postup

  1. Bylinky nasekáme nadrobno a smícháme s olejem. Droždí rozmícháme s medem, přidáme vlažné mléko a 4 lžíce mouky. Rozmícháme a připravíme kvásek, který necháme asi 30 minut kynout na teplém místě.
  2. Pak přidáme zbylou prosátou mouku, rozšlehaná vejce, sůl, rozpuštěné máslo a vypracujme hladké vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 60 minut kynout.
  3. Po nakynutí znovu dobře propracujeme a rozkrájíme na 24 kousků. Z každého kousku vyválíme pramen asi 20 cm dlouhý a potřeme ho bylinkami. Pak smotáme do uzlíčku.
  4. Rozložíme je na plechy vyložené pečicím papírem a necháme 20 minut kynout. Po nakynutí potřeme rozšlehaným vejcem. Pečme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    102 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    429 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    12,1 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    3,0 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    4,5 g

    7 %

    6 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.