Kynuté uzlíky s bylinkami
Naučte se s pomocí našeho receptu upéct domácí pečivo.
Postup
- Bylinky nasekáme nadrobno a smícháme s olejem. Droždí rozmícháme s medem, přidáme vlažné mléko a 4 lžíce mouky. Rozmícháme a připravíme kvásek, který necháme asi 30 minut kynout na teplém místě.
- Pak přidáme zbylou prosátou mouku, rozšlehaná vejce, sůl, rozpuštěné máslo a vypracujme hladké vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 60 minut kynout.
- Po nakynutí znovu dobře propracujeme a rozkrájíme na 24 kousků. Z každého kousku vyválíme pramen asi 20 cm dlouhý a potřeme ho bylinkami. Pak smotáme do uzlíčku.
- Rozložíme je na plechy vyložené pečicím papírem a necháme 20 minut kynout. Po nakynutí potřeme rozšlehaným vejcem. Pečme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
102 KCal
5 %
4 %
-
Energie
429 KJ
5 %
4 %
-
Sacharidy
12,1 g
14 %
12 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
3,0 g
5 %
4 %
-
Tuky
4,5 g
7 %
6 %
-
nasycené
2,0 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA