Koláč Míša
Tento koláč nejen skvěle vypadá, ale i chutná.
Vaření 45 min
bez tuhnutí
Postup
- Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a olejem do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. Hotové těsto naplníme do pekáčku s vyšším okrajem, vymazaného tukem a vysypaného moukou. Pečeme při 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku.
- Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme cukr a utřeme do pěny, nakonec vmícháme tvaroh. Hotovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a dáme asi na hodinu do chladničky ztuhnout.
- Na polevu rozpustíme máslo, přidáme cukr, prosáté kakao a solamyl. Mícháme do vzniku hladké polevy, kterou rozetřeme na ztuhlý povrch koláče a necháme opět ztuhnout. Před podáváním povrch dozdobíme malinami a jedlými květy.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
273 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1143 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
23,5 g
27 %
24 %
-
Vláknina
1,1 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
5,6 g
9 %
8 %
-
Tuky
17,4 g
27 %
25 %
-
nasycené
9,4 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Měkké perníčky
Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.