Jogurtová bublanina s jahodami

Vláčná bublanina k odpolední kávě.

Obtížnost

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

12 PORCE +

Postup

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklou herou a moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Po částech přidáváme jogurt a mouku prosátou s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme pevný sníh a nakonec ho zlehka vmícháme do těsta.
  2. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do něj rozetřeme.
  3. Jahody očistíme, pokrájíme, obalíme v hrubé mouce a rozložíme na těsto. Bublaninu pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 45 minut. Po upečení ji necháme vychladnout ve formě a pak nakrájíme na porce. Před podáváním je můžeme pocukrovat.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    209 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    876 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    31,5 g

    36 %

    31 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    6,0 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Tvarohová bublanina s jahodami

Skvělý letní recept.

Jahodová bublanina

S velkou úrodou si tato bublanina snadno poradí.

Jahodová bublanina s mandlemi

Po této bublanině se u vás doma jen zapráší.

Jahodová bublanina s pusinkami

Nazdobte si vaši oblíbenou bublaninu křehkými pusinkami.

Jahodová bublanina

Tuhle bublaninu si zamilujete.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.