Jogurtová bublanina s jahodami
Vláčná bublanina k odpolední kávě.
Postup
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklou herou a moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Po částech přidáváme jogurt a mouku prosátou s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme pevný sníh a nakonec ho zlehka vmícháme do těsta.
- Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do něj rozetřeme.
- Jahody očistíme, pokrájíme, obalíme v hrubé mouce a rozložíme na těsto. Bublaninu pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 45 minut. Po upečení ji necháme vychladnout ve formě a pak nakrájíme na porce. Před podáváním je můžeme pocukrovat.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
209 KCal
10 %
9 %
-
Energie
876 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
31,5 g
36 %
31 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
6,0 g
9 %
9 %
-
Tuky
6,2 g
10 %
9 %
-
nasycené
2,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA