Jehněčí s růžičkovou kapustou a brusinkami

Udělejte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kapustičky očistíme, překrájíme na poloviny a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Povaříme je 2 minuty, scedíme, zprudka zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.
  2. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. Jablka omyjeme, vypíchneme jádřince a nakrájíme na plátky.
  3. V hluboké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme maso nakrájené na nudličky a zprudka opečeme. Ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, promícháme a přendáme do mísy.
  4. Na zbylém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a plátky jablek. Přidáme kapustičky, citronovou šťávu, maso a vše společně prohřejeme. Podle potřeby přisolíme. Podáváme s brusinkovou zavařeninou a zakysanou smetanou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    476 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1992 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    30,6 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    8,4 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    38,2 g

    61 %

    56 %

  • Tuky

    20,2 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    7,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.