Jehněčí s bylinkovou omáčkou
Upečte si podle našeho receptu jehněčí maso.
Postup
- Jehněčí kýtu očistíme, podélně rozřízneme na plát a ten zlehka rozklepeme. Osolíme ho, opepříme a posypeme oreganem.
- V misce rozšleháme vejce se špetkou soli. V pánvi rozehřejeme trochu oleje, vlijeme na ní vejce a připravíme omeletu, z obou stran opečenou dozlatova. Omeletu položíme na plát masa a posypeme nastrouhaným sýrem. Vše stočíme do rolády a převážeme provázkem.
- V pekáčku rozehřejeme zbylý olej a roládu zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Vše podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Roládu pečeme při 180 °C asi 60 minut. Podle potřeby ji podléváme vodou a přeléváme výpekem. Ke konci ji odklopíme a necháme zezlátnout. Hotovou ji vyjmeme z pekáčku a uchováme teplou.
- Výpek přelijeme do kastrůlku. Zaprášíme ho hladkou moukou a tu orestujeme. Přilijeme vodu, vše dobře rozmícháme a provaříme. Přidáme nasekané bylinky. Šťávu dochutíme solí a pepřem. Roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou zeleninou nebo bramborami. Přelijeme ji šťávou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
403 KCal
18 %
17 %
-
Energie
1685 KJ
18 %
17 %
-
Sacharidy
6,4 g
7 %
6 %
-
Vláknina
0,8 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
38,0 g
60 %
56 %
-
Tuky
25,0 g
38 %
36 %
-
nasycené
7,0 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA