Jehněčí kotlety s hráškovým pyré s mátou
Máte rádi jehněčí kotlety? Zkuste si je udělat s hráškovým pyré.
Postup
- Kotletky očistíme a po obou stranách je potřeme rozpůleným citronem. Česnek, pepř, sekanou petrželku a hořčici promícháme, marinádou potřeme kotlety a necháme alespoň 30 minut marinovat.
- Kotletky opečeme z každé strany asi 2 minuty na olivovém oleji. Vložíme je do vymazaného pekáčku a dopékáme v rozpálené troubě asi 5 minut při 180 °C.
- Cibulku nasekáme nadrobno, orestujeme ji na másle a až zesklovatí, přidáme hrášek. Po chvíli zalijeme 50 ml vody a listy máty a vaříme doměkka asi 5 minut. Nakonec zjemníme 50 ml smetany a ochutíme solí i pepřem. Rozmixujeme na pyré a podáváme s kotletami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
763 KCal
35 %
32 %
-
Energie
3191 KJ
35 %
32 %
-
Sacharidy
8,0 g
9 %
8 %
-
Vláknina
5,3 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
46,7 g
74 %
69 %
-
Tuky
58,0 g
89 %
83 %
-
nasycené
25,7 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA