Jehněčí kotlety s hráškovým pyré s mátou

Máte rádi jehněčí kotlety? Zkuste si je udělat s hráškovým pyré.

Obtížnost

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

6 PORCE +

Na hráškové pyré:

Postup

  1. Kotletky očistíme a po obou stranách je potřeme rozpůleným citronem. Česnek, pepř, sekanou petrželku a hořčici promícháme, marinádou potřeme kotlety a necháme alespoň 30 minut marinovat.
  2. Kotletky opečeme z každé strany asi 2 minuty na olivovém oleji. Vložíme je do vymazaného pekáčku a dopékáme v rozpálené troubě asi 5 minut při 180 °C.
  3. Cibulku nasekáme nadrobno, orestujeme ji na másle a až zesklovatí, přidáme hrášek. Po chvíli zalijeme 50 ml vody a listy máty a vaříme doměkka asi 5 minut. Nakonec zjemníme 50 ml smetany a ochutíme solí i pepřem. Rozmixujeme na pyré a podáváme s kotletami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    763 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3191 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    8,0 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    46,7 g

    74 %

    69 %

  • Tuky

    58,0 g

    89 %

    83 %

  • nasycené

    25,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.