Jednohubky z mořského okouna
Po těchto jednohubkách se na oslavě jen zapráší.
Postup
- Filety opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Okurku omyjeme nebo oloupeme, česnek a chilli papričku očistíme, vše nasekáme nadrobno a dáme do misky. Přidáme nasekaný koriandr a vymačkáme šťávu z jednoho citronu.
- Sójovou omáčku promícháme s worcesterem a několika kapkami tabasca. Přidáme víno, med a nakonec solamyl rozmíchaný v troše vody. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí a necháme zchladnout. Pak směs nalijeme do misky k okurce.
- Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Ke žloutkům přilijeme víno, přidáme kukuřičnou a hladkou mouku, promícháme a nakonec zlehka zapracujeme ušlehané bílky a osolíme.
- Připravené kousky ryby obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Necháme je okapat na papírovém ubrousku a podáváme se zeleninou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
404 KCal
18 %
17 %
-
Energie
1691 KJ
18 %
17 %
-
Sacharidy
28,5 g
32 %
29 %
-
Vláknina
2,8 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
36,0 g
57 %
53 %
-
Tuky
14,1 g
22 %
20 %
-
nasycené
2,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA