Jednohubky z mořského okouna

Po těchto jednohubkách se na oslavě jen zapráší.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Těstíčko:

Postup

  1. Filety opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Okurku omyjeme nebo oloupeme, česnek a chilli papričku očistíme, vše nasekáme nadrobno a dáme do misky. Přidáme nasekaný koriandr a vymačkáme šťávu z jednoho citronu.
  2. Sójovou omáčku promícháme s worcesterem a několika kapkami tabasca. Přidáme víno, med a nakonec solamyl rozmíchaný v troše vody. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí a necháme zchladnout. Pak směs nalijeme do misky k okurce.
  3. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Ke žloutkům přilijeme víno, přidáme kukuřičnou a hladkou mouku, promícháme a nakonec zlehka zapracujeme ušlehané bílky a osolíme.
  4. Připravené kousky ryby obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Necháme je okapat na papírovém ubrousku a podáváme se zeleninou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    404 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1691 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    28,5 g

    32 %

    29 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    36,0 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    14,1 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Španělské tapas se šunkou

Báječné španělské jednohubky jsou ideální jako občerstvení na Silvestra.

Středomořské crostini

Křupavé jednohubky které obohatí každou oslavu.

Rolky s uzeným lososem a okurkou

Překvapte přátele lákavým občerstvením, které nezatíží jejich předsevzetí být fit.

Houbové košíčky s česnekem

Připravte na oslavu Silvestra tyto skvělé jednohubky.

Avokádové jednohubky s batáty

Lahodné jednohubky ideální na silvestrovskou oslavu.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.