Hruškový tarte tatin
Oblíbený obrácený koláč nemusíte připravovat je z karamelizovaných jablek, ale skvěle do něj využijete i hrušky.
Vaření 60 min
bez chladnutí
Postup
- Hrušky oloupeme, rozkrojíme na polovinu a vykrojíme jádřince. Pokapeme citronovou šťávou. Kulatou koláčovou formu vyložíme alobalem.
- Na pánvi rozpustíme cukr na světlý karamel, přidáme máslo a hrušky a krátce v karamelu povaříme. Pak přendáme hrušky do formy a zalijeme zbylým karamelem z pánve.
- Těsto rozválíme na pracovní desce posypané moukou na kulatý plát o velikosti 12 cm. Plát těsta položíme na povrch hrušek a kraje zahneme směrem dovnitř formy.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě, pak vyklopíme a sundáme alobal.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
266 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1111 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
33,3 g
38 %
33 %
-
Vláknina
3,2 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
2,3 g
4 %
3 %
-
Tuky
13,2 g
20 %
19 %
-
nasycené
4,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Měkké perníčky
Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.