Gratinovaný tvaroh s jahodami
Luxusní dezert, který máte za půl hodiny hotový.
Postup
- V mléce rozmícháme dřeň z poloviny vanilkového lusku, polovinu cukru, sůl a škrob. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 2 minuty.
- Necháme mírně vychladnout a vmícháme žloutky, tvaroh a smetanu. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh a vmícháme do tvarohového pudinku.
- Jahody očistíme, nakrájíme na poloviny a rozložíme do zapékacích misek. Pak zalijeme tvarohovým pudinkem a zapékáme pod rozehřátým grilem asi 8 minut. Před podáváním posypeme povrch mandlemi a zbylými čerstvými jahodami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
208 KCal
9 %
9 %
-
Energie
872 KJ
9 %
9 %
-
Sacharidy
20,3 g
23 %
20 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
8,5 g
13 %
12 %
-
Tuky
10,1 g
16 %
14 %
-
nasycené
5,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Měkké perníčky
Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.