Dančí kýta s dýňovou omáčkou

Francouzský pokrm, který vás naladí do podzimní atmosféry.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Dýni oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřinec. Dužinu nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Petržel a cibuli očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozehřátém másle restujeme cibuli, petržel a dýni asi 10 minut. Přidáme kmín, bobkový list, citronovou šťávu, tymián, zalijeme polovinou vývaru, zakryjeme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 80 minut.
  2. Měkkou zeleninu rozmixujeme, přivedeme k varu, přidáme creme fraiche, přilijeme zbylý vývar a umícháme dohladka. Poté dochutíme solí, pepřem, cukrem a muškátovým oříškem.
  3. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme olejem. Osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran. Přendáme na pekáček a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Poté vyndáme, zakryjeme a necháme ještě 8 minut odpočívat. Pak nakrájíme na plátky. Hotové podáváme například se špeclemi.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    230 KCal

    10 %

    10 %

  • Energie

    962 KJ

    10 %

    10 %

  • Sacharidy

    28,1 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    12,4 g

    41 %

    41 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    9,0 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.