Čočka na kyselo s vejcem a slaninou
Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.
Vaření 30 min
bez namáčení čočky
Postup
- Čočku namočíme do vody a necháme odležet alespoň 30 minut. Pak ji propláchneme a uvaříme na skus (neměla by být rozvařená). Vodu slijeme a čočku necháme vychladnout.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Promícháme ji s čočkou, olejem, octem, solí, pepřem a nasekanou pažitkou.
- V pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava. Na výpeku ze slaniny pak opečeme rozklepnutá vejce. Čočku podáváme s vejci, slaninou a můžeme doplnit ještě např. opečeným chlebem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
479 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2005 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
50,7 g
58 %
51 %
-
Vláknina
15,2 g
51 %
51 %
-
Bílkoviny
35,1 g
56 %
52 %
-
Tuky
11,5 g
18 %
16 %
-
nasycené
2,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA