Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

bez namáčení čočky

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Čočku namočíme do vody a necháme odležet alespoň 30 minut. Pak ji propláchneme a uvaříme na skus (neměla by být rozvařená). Vodu slijeme a čočku necháme vychladnout.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Promícháme ji s čočkou, olejem, octem, solí, pepřem a nasekanou pažitkou.
  3. V pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava. Na výpeku ze slaniny pak opečeme rozklepnutá vejce. Čočku podáváme s vejci, slaninou a můžeme doplnit ještě např. opečeným chlebem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    479 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2005 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    50,7 g

    58 %

    51 %

  • Vláknina

    15,2 g

    51 %

    51 %

  • Bílkoviny

    35,1 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    11,5 g

    18 %

    16 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Čočka beluga s restovanou červenou cibulí

Čočku nesmíte na Nový rok vynechat.

Novoroční čočka s masovými koulemi

Začněte nový rok s tradiční novoroční čočkou, která přináší štěstí.

Žlutá čočka s kari a mrkví

Milujete indickou kuchyni? Tak tento pokrm musíte vyzkoušet.

Červená čočka s klobásou

Luštěniny bychom měli jíst častěji.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.