Bramborové noky se špenátem a krůtím masem
Jednoduchý oběd, který máte hotový do půl hodiny.
Postup
- Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky.
- Maso nakrájíme na proužky. Ve veliké pánvi na olivovém oleji orestujeme maso, osolíme, opepříme, restujeme dalších asi 5 minut, přidáme nakrájenou cibuli s česnekem a společně restujeme 3 minuty. Nakonec přidáme mladý špenát, promícháme a odstavíme z plotny.
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu bramborové noky. Po uvaření noky scedíme a přidáme do pánve. Společně vše opékáme 2 minuty a ihned podáváme, posypeme parmazánem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1076 KCal
49 %
45 %
-
Energie
4502 KJ
49 %
45 %
-
Sacharidy
150,4 g
171 %
150 %
-
Vláknina
6,6 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
50,8 g
81 %
75 %
-
Tuky
28,6 g
44 %
41 %
-
nasycené
7,0 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA