Veganské rohlíčky
Zdravá alternativa rohlíčků, která chutná snad ještě lépe.
Postup
- Do mísy prosejeme hladkou mouku, moučkový cukr a kukuřičný škrob. Vmícháme vanilkový cukr, mleté oříšky a sůl. Přidáme změklý tuk a vypracujeme hladké těsto.
- Zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky, nejlépe ale přes noc. Z těsta postupně odebíráme větší kusy a tvoříme z nich válečky o průměru 1 cm.
- Nakrájíme na zhruba 3 cm dlouhé kousky, dotvarujeme dlaní a stočíme do rohlíčků. Cukroví pokládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 10 až 15 minut.
- Ještě teplé rohlíčky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru a necháme úplně vychladnout.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
66 KCal
3 %
3 %
-
Energie
277 KJ
3 %
3 %
-
Sacharidy
6,9 g
8 %
7 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
0,8 g
1 %
1 %
-
Tuky
3,8 g
6 %
5 %
-
nasycené
1,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA