Vařený chřest se ztraceným vejcem, slaninou a bylinkovou omáčkou
Nastartujte váš den s pořádnou snídaní.
Postup
- Chřest oloupeme škrabkou a odřízneme zaschlé spodní konce. V kastrolu přivedeme k varu vodu, osolíme jí, přidáme cukr, máslo, plátky citronu a vložíme stonky chřestu. Vaříme zvolna asi 3-5 minut.
- Ocet svaříme s vínem a pepřem na polovinu, přecedíme do kovové misky a necháme trochu zchladnout. Žloutky rozšleháme se lžící vody a vlijeme do svařeného octa, osolíme a ve vodní lázni šleháme do husté pěny. Jakmile žloutky zhoustnou, začneme přišlehávat máslo. Pokud omáčka příliš houstne, naředíme ji lžící vody a potom přišleháme zbylé máslo. Omáčku ochutíme solí citronovou štávou a přimícháme bylinky.
- Plátky slaniny rozkrojíme na poloviny a na pánvi nebo v troubě je opečeme dokřupava. V kastrůlku přivedeme k varu litr vody, nalijeme do něj ocet a osolíme. Var snížíme a do vody po jednom vyklepneme vejce. Pozvolna vaříme asi 5 minut. Uvařený chřest rozdělíme na talíře, přidáme vejce a slaninu a přelijeme omáčkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
736 KCal
33 %
31 %
-
Energie
3081 KJ
33 %
31 %
-
Sacharidy
20,5 g
23 %
20 %
-
Vláknina
5,5 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
18,8 g
30 %
28 %
-
Tuky
65,3 g
100 %
93 %
-
nasycené
37,4 g
-
trans-mastné
1,7 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Zapečené palačinky
Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.