Vařený chřest se ztraceným vejcem, slaninou a bylinkovou omáčkou

Nastartujte váš den s pořádnou snídaní.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka:

Postup

  1. Chřest oloupeme škrabkou a odřízneme zaschlé spodní konce. V kastrolu přivedeme k varu vodu, osolíme jí, přidáme cukr, máslo, plátky citronu a vložíme stonky chřestu. Vaříme zvolna asi 3-5 minut.
  2. Ocet svaříme s vínem a pepřem na polovinu, přecedíme do kovové misky a necháme trochu zchladnout. Žloutky rozšleháme se lžící vody a vlijeme do svařeného octa, osolíme a ve vodní lázni šleháme do husté pěny. Jakmile žloutky zhoustnou, začneme přišlehávat máslo. Pokud omáčka příliš houstne, naředíme ji lžící vody a potom přišleháme zbylé máslo. Omáčku ochutíme solí citronovou štávou a přimícháme bylinky.
  3. Plátky slaniny rozkrojíme na poloviny a na pánvi nebo v troubě je opečeme dokřupava. V kastrůlku přivedeme k varu litr vody, nalijeme do něj ocet a osolíme. Var snížíme a do vody po jednom vyklepneme vejce. Pozvolna vaříme asi 5 minut. Uvařený chřest rozdělíme na talíře, přidáme vejce a slaninu a přelijeme omáčkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    736 KCal

    33 %

    31 %

  • Energie

    3081 KJ

    33 %

    31 %

  • Sacharidy

    20,5 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    18,8 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    65,3 g

    100 %

    93 %

  • nasycené

    37,4 g

  • trans-mastné

    1,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.