Tvarohová pascha

Pascha se tradičně peče na Velikonoce v zemích východní Evropy.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

bez doby tuhnutí

Ingredience

8 PORCE +

Náplň:

Postup

  1. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat (podle návodu na obalu). Mezitím připravíme náplň: Mák svaříme s mlékem a cukrem a necháme vychladnout.
  2. Tvaroh (pokojové teploty) vyšleháme s cukrem a zrníčky vanilky dohladka. Ze smetany vyšleháme pevnou šlehačku. Nabobtnalou želatinu zahřejeme a vmícháme do tvarohu a nakonec zlehka zapracujeme šlehačku.
  3. Tvarohovou směs naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme na dno a na stěny vysoké formy. Do středu dáme makovou náplň a zakryjeme ji zbylým tvarohovým krémem
  4. Uložíme do chladničky, nejlépe přes noc. Druhý den paschu vyklopíme a přilepíme na ni kytičky a písmena z marcipánu.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    536 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2244 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    48,5 g

    55 %

    49 %

  • Vláknina

    8,5 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    17,2 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    28,4 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    10,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pascha s kandovaným ovocem

Pascha se obvykle tvaruje do jehlanu nebo kvádru, symbolizujícího Kristův hrob.

Pascha s kandovaným ovocem

Tradiční velikonoční dezert pocházející z východní Evropy, který je oblíbený zejména v Rusku,...

Velikonoční mazanec

Jak na dokonalý mazanec? Tipy pro krásnou strukturu a vůni.

Mazanec s čokoládou a oříšky

Vylepšete váš velikonoční mazanec čokoládou a oříšky.

Velikonoční mazanec

Naučte se upéct ten nejchutnější velikonoční mazanec.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.