Toastové chlebíčky s paprikou a fetou
Připravte dnes originální svačinu s nádechem řecké kuchyně.
Postup
- Plátky chleba mašlovačkou nebo štětečkem jemně potřeme nálevem ze zelených oliv a lžičkou olivového oleje. Dáme na talíř, zakryjeme folií a necháme odpočinout.
- V pánvi rozpálíme zbylý olej, přimícháme na kostičky pokrájené papriky, pokrájené olivy, plátky česneku, špetku pokrájených jehliček rozmarýnu a vše za stálého míchání asi 2 minuty odkryté podusíme. V misce vidličkou rozmačkáme sýr a promícháme ho se smetanou.
- Chléb ostrým nožem opatrně překrojíme na poloviny, poskládáme na pekáček, přidáme podušené papriky, překryjeme sýrem, posypeme parmezánem a dáme zapéct pod gril, dokud sýr nezačne zlátnout.
- Před podáváním ozdobíme rozmarýnem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
237 KCal
11 %
10 %
-
Energie
993 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
14,2 g
16 %
14 %
-
Vláknina
1,9 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
7,2 g
11 %
11 %
-
Tuky
16,4 g
25 %
23 %
-
nasycené
5,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA