Rohlíky plněné šunkou a sýrem
Připravte si den předem svačinku do školy nebo práce.
Postup
- V části vlažného mléka rozpustíme droždí, přidáme lžičku cukru a zaprášíme moukou. Kvásek necháme na teplém místě vykynout.
- Do zadělávací mísy prosijeme mouku, přidáme vejce, sůl, rozpuštěné máslo, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme vykynout.
- Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál, rozválíme na plát a rozkrájíme na stejně velké trojúhelníky. Na ně dáme plátek šunky a plátek sýra a opatrně stočíme od nejdelší strany až k cípu. Cípek dobře přitiskneme a roklíky necháme asi 5 minut nakynout.
- Nakynuté rohlíky přendáme na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem. Vložíme je do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C.
- Těsně před dopečením posypeme rohlíky nastrouhaným sýrem a necháme zezlátnout.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
522 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2184 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
54,6 g
62 %
55 %
-
Vláknina
3,3 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
31,7 g
50 %
47 %
-
Tuky
18,9 g
29 %
27 %
-
nasycené
9,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA