Piškoty s banánem a čokoládovou polevou (bezlaktózové, bezlepkové)
Banány mají vysoký obsah vitamínu B6. Můžete je využít například při přípravě tohoto vánočního cukroví.
Postup
- Margarín vyšleháme s cukrem, rumem a kakaem do pěny. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 3-4 mm.
- Každý piškot lehce potřeme kakaovou náplní. Na polovinu piškotů položíme kolečka banánu, přiklopíme je zbylými piškoty (krémem dospod) a necháme v lednici ztuhnout.
- Marcipán rozválíme na tenký plát a formičkou z něj vykrájíme sněhové vločky.
- Slepené piškoty ponoříme do rozpuštěné polevy, pak je dáme na pečicí papír, ozdobíme marcipánovými vločkami a necháme ztuhnout.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
52 KCal
2 %
2 %
-
Energie
216 KJ
2 %
2 %
-
Sacharidy
7,5 g
9 %
7 %
-
Vláknina
0,4 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
0,6 g
1 %
1 %
-
Tuky
2,1 g
3 %
3 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA