Perníčky podle Romany Böhmové

Vánoční klasika v nejlepší podobě.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

30 PORCE +

Na těsto:

Na polevu:

Postup

  1. Perníčky. Necháme si pomalu rozpustit med s máslem (ale jen minimálně zahřát, aby se tyto dvě ingredience spojily). Dáme do robota a přidáme vejce, necháme zapracovat a pak přidáme vše ostatní. Pečeme na 165 °C cca 9 minut (pozor, každá trouba peče jinak).
  2. Poleva. Do misky si dáme prosátý moučkový cukr, přidáme citrónovou šťávu a bílek. Vše pomocí stěrky promícháme. Ideální je tou stěrkou třít polevu o boky misky. Hotovou polevu dáme do zdobicího sáčku a můžeme ji hned použít ke zdobení. Pokud se vám zdá poleva příliš hustá, stačí přidat pár kapek citrónové šťávy navíc.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    104 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    434 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    17,8 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    2,6 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.