Mandlové bezlepkové hvězdičky

Mandle pomáhají k pevným kostem a jsou ideální jako dochucení do cukroví.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

bez doby odležení

Ingredience

30 PORCE +

Postup

  1. Z obou druhů mouky, másla, moučkového cukru, vejce a dřeně z vanilkového lusku připravíme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne.
  2. Odležené těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj hvězdičky. Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Do poloviny hvězdiček vykrájíme středy, opět ve tvaru hvězdičky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 5-6 min do růžova. Necháme je vychladnout a opatrně sejmeme z plechu. Pozor, bezlepkové pečivo je křehké.
  3. Z bílku a moučkového cukru utřeme polevu, kterou potřeme vykrájené hvězdičky. Posypeme je hrubším krystalovým cukrem a necháme zaschnout. Plné hvězdičky potřeme marmeládou a slepíme s nazdobenýni hvězdičkami.
  4. Tip: Mandlovou mouku si můžeme udělat i doma, nejlépe z mandlových lupínků, které rozsekáme v mixéru, necháme oschnout a prosijeme na sítku.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    158 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    661 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    15,8 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    2,8 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    9,0 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    3,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Bezlepkové želé v čokoládě

Inspirace na vánoční cukroví pro celiaky.

Vánoční bezlepkové čepičky

Jste bezlepkář? Upečte si toto speciální vánoční cukroví.

Bezlepkové čepičky

Výborné cukroví bez lepku.

Bezlepkové sušenkové perníčky

Napečte na Vánoce senzační bezlepkové perníčky.

Mandlové makronky s ořechovým krémem

Tyto makronky potěší především milovníky oříšků.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.