Mandlové bezlepkové hvězdičky
Mandle pomáhají k pevným kostem a jsou ideální jako dochucení do cukroví.
Vaření 50 min
bez doby odležení
Postup
- Z obou druhů mouky, másla, moučkového cukru, vejce a dřeně z vanilkového lusku připravíme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne.
- Odležené těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj hvězdičky. Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Do poloviny hvězdiček vykrájíme středy, opět ve tvaru hvězdičky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 5-6 min do růžova. Necháme je vychladnout a opatrně sejmeme z plechu. Pozor, bezlepkové pečivo je křehké.
- Z bílku a moučkového cukru utřeme polevu, kterou potřeme vykrájené hvězdičky. Posypeme je hrubším krystalovým cukrem a necháme zaschnout. Plné hvězdičky potřeme marmeládou a slepíme s nazdobenýni hvězdičkami.
- Tip: Mandlovou mouku si můžeme udělat i doma, nejlépe z mandlových lupínků, které rozsekáme v mixéru, necháme oschnout a prosijeme na sítku.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
158 KCal
7 %
7 %
-
Energie
661 KJ
7 %
7 %
-
Sacharidy
15,8 g
18 %
16 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
2,8 g
4 %
4 %
-
Tuky
9,0 g
14 %
13 %
-
nasycené
3,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA