Jehněčí pečeně s hořčičnou krustou

Libové jehněčí, na kterém si skvěle pochutnáte.

Obtížnost

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Maso očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme.
  2. Bylinky opláchneme a vodu vytřepeme - petrželku nasekáme nadrobno a z tymiánu otrháme lístky. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme hořčici, bylinky a citronovou šťávu. Maso osolíme a z horní strany potřeme připravenou směsí.
  3. Pekáček vymažeme olivovým olejem, maso do něj položíme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 60 minut doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vínem. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a ozdobíme bylinkami. Jako příloha jsou vhodné petrželové brambory a čerstvá zelenina.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    678 KCal

    31 %

    28 %

  • Energie

    2837 KJ

    31 %

    28 %

  • Sacharidy

    2,4 g

    3 %

    2 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    33,6 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    55,7 g

    86 %

    80 %

  • nasycené

    19,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.