Jehněčí pečeně s hořčičnou krustou
Libové jehněčí, na kterém si skvěle pochutnáte.
Postup
- Maso očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme.
- Bylinky opláchneme a vodu vytřepeme - petrželku nasekáme nadrobno a z tymiánu otrháme lístky. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme hořčici, bylinky a citronovou šťávu. Maso osolíme a z horní strany potřeme připravenou směsí.
- Pekáček vymažeme olivovým olejem, maso do něj položíme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 60 minut doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vínem. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a ozdobíme bylinkami. Jako příloha jsou vhodné petrželové brambory a čerstvá zelenina.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
678 KCal
31 %
28 %
-
Energie
2837 KJ
31 %
28 %
-
Sacharidy
2,4 g
3 %
2 %
-
Vláknina
0,3 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
33,6 g
53 %
49 %
-
Tuky
55,7 g
86 %
80 %
-
nasycené
19,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA