Jehněčí kotlety se zeleninou

Vařte zdravé a chutně.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kotletky omyjeme a očistíme. Limetku důkladně omyjeme a kůru nastrouháme. Pak ji rozpůlíme a do misky s kůrou vymačkáme šťávu. Přidáme olivový olej a fenyklová semínka. Touto marinádou potřeme kotletky z obou stran a necháme je uležet alespoň dvě hodiny.
  2. Cuketu (nebo lilek) omyjeme a nakrájíme na menší kostičky, papriku očistíme a také nakrájíme na kostičky. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout a oloupeme.
  3. Do pekáčku dáme trochu olivového oleje, přidáme na kousky nakrájené vařené brambory, zeleninu, nasekaný česnek a zalijeme marinádou z jehněčích kotlet. Vložíme do trouby a pečeme asi 15-20 minut.
  4. Mezitím lehce naklepeme jehněčí kotletky, osolíme, opepříme, posypeme kořením na souvlaki a usekanou čerstvou saturajkou. Opékáme z každé strany asi 5 minut. Kotletky podáváme s opečenou zeleninou a ozdobíme čerstvou saturejkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    957 KCal

    44 %

    40 %

  • Energie

    4005 KJ

    44 %

    40 %

  • Sacharidy

    29,2 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    6,4 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    47,0 g

    75 %

    69 %

  • Tuky

    69,8 g

    107 %

    100 %

  • nasycené

    24,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.