Jahodové nanuky s citronem a mátou
Pořídili jste si formičky na nanuky a hledáte skvělý recept? Tak tady je.
Postup
- Jahody (250 g) zbavíme stopek, omyjeme je, necháme okapat a dáme do mixéru. Přidáme cukrový sirup, mátu a citronovou šťávu. Vše důkladně rozmixujeme.
- Do ovocného pyré vmícháme citronovou kůru a kousky jahod. Směs rozdělíme do formiček a nanuky dáme zmrazit – nejlépe přes noc.
- Příprava cukrového sirupu: 100 g krupicového cukru nasypeme do kastrůlku a přilijeme 150 ml vody. Cukr při mírné teplotě za stálého míchání necháme rozpustit. Pak tekutinu přivedeme k varu a prudce vaříme 1 minutu. Kastrůlek stáhneme z plotýnky a cukrový sirup necháme úplně vychladnout.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
77 KCal
3 %
3 %
-
Energie
322 KJ
3 %
3 %
-
Sacharidy
17,1 g
19 %
17 %
-
Vláknina
0,9 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
0,8 g
1 %
1 %
-
Tuky
0,2 g
0 %
0 %
-
nasycené
0,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA