Jahodové nanuky

Osvěžte se v létě domácími nanuky.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

bez tuhnutí

Ingredience

8 PORCE +

Postup

  1. Jahody očistíme a promixujeme s džemem a medem. Vodu s cukrem vaříme asi 10 minut, dokud nevznikne konzistence sirupu.
  2. Jahodovou směs dáme do kastrůlku, přidáme cukerný rozvar a společně krátce provaříme. Necháme krátce zchladnout a pak hmotu rozdělíme do nanukových formiček. Zapíchneme do nich dřívka nebo jiná napichovátka a necháme přes noc ztuhnout v mrazáku.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    128 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    535 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    27,9 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    1,0 g

    2 %

    1 %

  • Tuky

    0,9 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Jahodové nanuky

V horkých letních dnech je potřeba se trochu osvěžit.

Banán v čokoládě a jahodové nanuky

Pokud v létě chystáte dětskou oslavu, doporučujeme připravit tyto osvěžující nanuky z ovoce.

Tvarohovo jahodová zmrzlina

Sluníčko už nám krásně svítí, a tak přijde k chuti recept na báječnou domácí zmrzlinu.

Jahodová zmrzlina s oplatkou

Vyzkoušejte náš recept na osvěžující pochoutku.

Domácí jahodové nanuky

Máte ze zahrádky přebytek jahod? Udělejte si z nich nanuky.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.