Jahodová bublanina s pusinkami
Nazdobte si vaši oblíbenou bublaninu křehkými pusinkami.
Postup
- Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme se solí a třetinou cukru na pevný sníh. Máslo vyšleháme se zbytkem cukru do pěny a postupně přidáváme po jednom žloutky. Do máslové pěny poté zamícháme zakysanou smetanu.
- Mouku prosejeme a promícháme se sodou. Do máslové pěny opatrně přimícháme střídavě mouku a sníh. Těsto naplníme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
- Na povrch poklademe očištěné, na kousky nakrájené jahody. Pečeme při 165 °C asi 45 min. Po upečení dozdobíme povrch sněhovými pusinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
368 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1538 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
40,5 g
46 %
41 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
6,2 g
10 %
9 %
-
Tuky
20,1 g
31 %
29 %
-
nasycené
11,4 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA