Hovězí pečeně s parmazánovou krustou a restovanými fazolkami
Pořádný kousek hovězího masa zachutná každému.
Postup
- Maso odblaníme, osolíme a opepříme. Pak ho na rozpáleném oleji opečeme za všech stran. Přendáme ho na plech, podlijeme vývarem a pečeme při 220 °C po dobu 40-45 minut. Během pečení maso podle potřeby ještě podlijeme vodou a přeléváme výpekem.
- Mezitím připravíme směs na krustu. Mandle usekáme na větší kousky, parmazán nastrouháme nahrubo. Obojí dáme do mísy, přidáme hořčici a strouhanku a promícháme. Z masa slijeme výpek do menšího kastrůlku. Mandlovo-sýrovou hmotu naneseme na maso a pečeme ještě 8-10 minut, dokud krusta nezlátne.
- Šalotku oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme šalotku, lehce osolíme a orestujeme. Pak přidáme fazolky a restujeme ještě asi 8 minut. Fazolky by měly zůstaly křupavé.
- Výpek přivedeme k varu a metlou do něj vmícháme máslo. Upečené maso nakrájíme na plátky. Podáváme s restovanými fazolkami a vařenými bramborami, jednotlivé porce přelijeme výpekem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
594 KCal
27 %
25 %
-
Energie
2485 KJ
27 %
25 %
-
Sacharidy
7,7 g
9 %
8 %
-
Vláknina
6,6 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
44,6 g
71 %
66 %
-
Tuky
41,2 g
63 %
59 %
-
nasycené
13,9 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA